Ohio Party Barn
image

image

image

image

image

image

Taking an old barn in Cleveland from decay to decadence was no easy task, but the result is worth it. Relocated off the original plot for zoning compliance, this bank barn uses materials from all portions of the original structure, from stone of the foundation to restrained and refinished wood interiors.

Though the primary goal was to save a beautiful piece of rural architecture from disappearing into time, the secondary goal was to preserve it's rustic charm and classic finishes, incorporating them into modern aesthetic.

In the rear, overlooking the gorgeous Ohio property, is a two level porch extending the entertaining space to the outside. One level is covered and one is screened, standing in place of what used to be a wooden silo.

Structurally Insulated Panels (SIPs) were used to preserve the aesthetic integrity of both the interior and exterior. By sandwiching these panels in the middle of the walls and ceiling, Blackburn Architects were able to maintain the finished interior as well as reclad the exterior to replicate the original look.





Comments